Vegetarisk pastagratäng
1 aubergine
2 burkar hela tomater
olivolja
pasta penne (jag använde fullkorn)
persilja
2 vitlöksklyftor
basilika
salt och peppar
parmesanost (riven)
Först ska man skiva auberginen, lägga den på ett fat och strö salt över för att låta dra i en timme. Jag hann bara låta det dra i ca 40 min men slutresultatet blev bra ändå!
Koka pastan enligt förpackningen. Grovhacka de hela tomaterna och spara spadet. Skiva vitlöken tunt och bryn den i en kastrull med olivolja. Häll i tomaterna och spadet. Krydda tomatsåsen med örterna och salt o peppar. Låt koka ca 6-7 min eller tills tomatsåsen har tjocknat något. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen i ca 2 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Riv parmesanosten (ca 3 dl). Varva aubergine, pasta och ost i en ugnsform. Häll över tomatsåsen överst och strö på riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 min i 250 grader. Mycket gott!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzU1GDsFLDfvpwkjHDFGI0NbC0pqXFVlVq0SgEvcq1HX_6-at2ujyDeLK7BR0GUEy-_Ig0NUjLWdklSCnYXeyUYFXgD1-sU9VKB6bVvRihoj7jXVp4F2FTMSlMBI6fMPZeUkIkUzthTXE/s400/pasta+veg.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar