Sidor

onsdag 2 mars 2011

Gi-moussaka

Hittade det här receptet på recept.nu. Gillar verkligen den här moussakan, den blir krämig och god!
Ingredienser
3 st stora aubergine (2 kg)
2.5 msk olivolja till stekning
800 g nötfärs
2 st gula lökar
200 g tomatpuré (1 tub)
salt
nymalen svartpeppar
3 dl riven parmesan
3 dl grädde
1 st ägg

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.

3. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.

4. Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.

5. Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.

6. Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.

7. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.

8. Grädda moussakan i ugnen i cirka 45 minuter-1 timme, beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar