![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfq2Swhss8qwOGchzPEeeZAejNgSpm3d0-145GOXRWnqEA12F6V-b0mlzndPBZadabl7uSyNxsWHzBRBYf0UXndZN4Rh-7BqTuPOXLgPnLuZXUSgWPfoGtsR29dlurWpSRkhrisu9t1-Y/s320/julgodis.jpg)
Wienernougat
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna tills den blir gyllenbrun. Smält nougaten och chokladen över vattenbad eller i micron. När det är en jämn smet, blanda i mandeln. Ta en avlång sockerkaksform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten och vik över pappret som ett lock. Låt stelna några timmar. Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar