Inte förrän idag har jag hunnit laga Palak paneer. Det smakade inte riktigt som på restaurangen i Eskilstuna, men det var väldigt mumsigt ändå! Så det kan rekommenderas! Här är receptet:
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
2 st gröna chili
1 krm garam masala
1 krm muskot
2,5 dl matlagningsgrädde
1 påse babyspenat
färsk koriander
Paneer eller tofu
Hacka lök, vitlök och ingefära. Skiva chilin. Stek utan att det tar färg i ca 5 min. Lägg i muskot och garam masala, fräs i en minut. Häll över grädden och låt koka på svag värme i 10 min. Mixa till en slät sås med handmixer. Stek osten så att den får färg. Koka upp såsen och ha i spenaten, osten och grovhackad koriander. Klart!
Paneer
6,5 dl röd mjölk
1 msk Yogurt
0,25 dl vitvinsvinäger
Koka upp mjölken, ha i yogurt och vinäger. Rör om 2-3 gånger så att mjölken "spricker". Låt massan rinna av i en silduk/ kökshandduk under 1 timme. Pressa ur den sista vätskan, platta till och låt stå i kylskåpet med en tyngd på, över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar