Sidor

tisdag 30 november 2010

Härliga vinterväder!

Jag älskar när det är riktig vinter! blir så trött på alla som redan gnäller på all snö. Jag kan i och för sig förstå dem som bor i hus och måste skotta eller de som pendlar och aldrig kommer i tid. I dag sken solen och snön gnistrade sådär vackert på träden. Jag kom på att jag har ett par walkingstavar som bara står i garderoben och skräpar, så jag tog fram dem och gick en rask promenad på 1 timme. Det var superhärligt!

Har inte pluggat så mycket som det var tänkt idag. Vaknade lite sent och så har jag lagat mat mest hela dagen känns det som. Nu ikväll skulle jag göra min vegetariska gratäng. Tänkte inte på att det kanske inte är så smart att använda tre plattor och ugnen samtidigt... Det gick en propp! Blev tvungen att gå till ica och köpa en ny. När jag väl kom hem var det bara att fortsätta med maten. När jag stekte auberginen blev det så osigt att brandvarnaren började tjuta! Det blev en händelserik kväll!

måndag 29 november 2010

Dålig dag som blev bättre

Vaknade i morse med en gigantisk finne bredvid näsan och en ond rygg:-( Var dessutom på uruselt humör redan när jag vaknade. Inte direkt en bra start på en måndagsmorgon! jag hatar måndagar! Men den avslutades dock bättre. Jag och Emma tränade och efter det kände jag mig som en ny människa! Tack Emma för att vi tar tag i det här med träningen nu, det är ett måste!! Det botar både onda ryggar och dåligt humör:-)

fredag 26 november 2010

Helvetes jävla skit! så känner jag just nu...

torsdag 25 november 2010

Reflektioner

I morgon är det sista dagen på vfu:n för den här gången. Jag var supertrött idag när jag kom hem! Jag tror att anledningen främst är att det är så många intryck. Det skär i hjärtat på en när man inser hur många barn det är som har det svårt, i skolan, men främst hemma. Det finns de som är frånvarande, nästan apatiska, det finns de som är okoncentrerade och rastlösa och så finns det dem som har otroligt höga krav på sig själva. Fy, jag skulle vilja ta hand om dem allihopa! Jag inser att det här kommer att bli en av mina stora utmaningar som lärare, att inse att man inte kan hjälpa alla, hur mycket man än försöker och vill. Min största skräck är att bli luttrad och rycka på axlarna. Jag tror inte att jag någonsin skulle bli en sån lärare, i så fall hoppas jag att jag väljer att sluta.

onsdag 24 november 2010

Leilas Rocky road

Jag vet att det är några som älskar det här godiset, en av dem är jag! Det går snabbt och enkelt att göra och passar bra nu till jul. Själv tänkte jag bjuda på detta på söndag när stickjuntan ska ha adventsmys.


600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen och blanda ner allt. Bred ut smeten på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Dela i lagom stora bitar.

tisdag 23 november 2010

Klantskalle

Träffade en kille i lördags. Vi pratade knappt, dansade massor och jag kan inte släppa honom! Vet knappt vad han heter och jag förstår inte varför han gjorde sådant intryck på mig! Mitt klantarsel bad inte om hans nummer eller frågade inte om han är singel (även om det verkade så så vet man ju aldrig). Malin o Lina vägrade att gå hem utan att jag hade gett honom mitt nummer och jag hade nog ångrat mig massor om jag inte hade gjort det till slut. Grejen var bara den att vi redan hade lämnat stället, så vi väntade tills hans kompis dök upp. Jag skrev mitt nummer på en lapp och bad honom ge det vidare. Sedan dess har det varit tyst... Jag stör mig otroligt mycket på mig själv som inte tog reda på mer om honom, och jag stör mig på att jag inte visade tydligare att jag var intresserad. Skit också! Typiskt mig, har inte varit ute på jättelänge och har definitivt inte flirtat på länge och så sumpar jag det! Har inte brytt mig speciellt mycket om att träffa någon och sedan i lördags har känslor som jag hade glömt att jag hade dykt upp... Inte bra... eller är det?

söndag 21 november 2010

Utgång

Har haft en jättebra helg!! I går kom Malin och Lina till Norrköping för att hälsa på mig. Vi strosade runt på stan, åt lunch och fikade. Efter det satt vi hos mig och drack ett par glas vin. Tanken var att vi sen skulle äta tapas, men det var fullbokat. Till slut hamnade vi på Harrys, och där blev vi kvar till 2.00! Vi träffade ett trevligt killgäng som vi dansade med hela kvällen. Det var länge sen jag hade så kul ute!! I dag har jag mest slappat hela dagen.

I morrn är det dags för VFU igen. Har ingen lust! men, det blir nog kul när jag väl kommer dit, det brukar det bli.

lördag 20 november 2010

Vänner att värna om

Jag är så glad över att jag har lärt känna mina stick-kompisar! Det är härliga tjejer som jag har en hel del intressen gemensamt med. Trots att det är typ 13 år mellan oss så märks det sällan och jag glömmer bort min egen ålder. Blir som ung på nytt! :-)

Hela den här veckan har jag haft känslor av saknad, oro och nostalgi. Vet inte riktigt varför! Jag har påverkats ganska mycket av den skönlitteratur vi har läst i skolan, dessutom tror jag att den här tiden på året drar upp en massa jobbiga minnen. Det är så många som råkar ut för jobbiga saker i livet. Varför? ibland känns det så orättvist att just dem som man tycker om drabbas. Jag oroar mig för dem som står mig närmast och jag saknar dem. För egen del är jag inte orolig. Jag mår bra och jag klarar mig. Det är svårare att få andra att må bättre och få dem att förstå att det blir bättre. Jag önskar att jag kunde föra över min styrka!


Det har snöat i natt! det är mysigt och det blir ljusare ute, härligt! Snart ska jag gå och möta upp hälften av tjejerna från E-tuna. Tråkigt att alla inte kunde komma, men det blir nog fler gånger. Jag har verkligen sett fram emot den här träffen. Hoppas på god mat och en massa skratt!!

torsdag 18 november 2010

Nattuggla

I dag har jag inte gjort så jättemycket, men det har varit skönt! Jag gick ner en sväng på stan och inhandlade dryck till helgen. Och så har jag städat och pluggat lite. Nu i kväll fastnade jag med lite virkning. En massa mobilfodral blir det!

Har en helg att se fram emot! i morgon kväll ska jag på födelsedagsfika. På lördag kommer tjejerna från Eskilstuna:-) Det kommer att bli super!

Nu ska jag bara virka lite, lite till.... Jag har blivit en nattuggla sedan jag blev student! Som tur är så börjar vi inte förrän 10.30 i morrn. Bra avslut på veckan!!

Nyttig, god och billig soppa!

Nu ska ni få ett supersmaskigt (och billigt) recept på en morotssoppa! i receptet ska man ha kycklingspett marinerade med mangochutney till, men det brukar jag inte ha. Jag kör vegetariskt! Ha i mer sambal om du gillar lite stark mat, det brukar jag ha. Till brukar jag äta ett par knäckemackor.

Morotssoppa

800 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rapsolja
1,2 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk riven, färsk ingefära
2 dl matlagningsyogurt
salt
2 msk pressad lime
1/2 tsk sambal oelek

Skär morötter, lök och vitlök i småbitar. Fräs i olja i några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljong och ingefära. Låt det sjuda under lock tills morötterna är mjuka. Tillsätt yogurt och mixa soppan slät med en handmixer. Tillsätt ev. mer vatten. Smaka av med lime, salt och sambal.

onsdag 17 november 2010

Det går upp och ner

Trots det soliga vädret igår kände jag mig lite deppig. Jag vet egentligen inte varför. Kände mig trött, tråkig, blek, glåmig och less... Typiskt hösthumör antar jag, även om jag inte brukar lida av det annars.

Men, livet går upp och ner... igår kändes det inget vidare med någonting, idag har det varit en riktigt bra dag! Jag är fortfarande trött, har lite ont här och där och känner mig lite halvkrasslig, men va fan! inte mycket att göra mer än att ta hand om sig själv och försöka göra saker som är kul och som man trivs med. Emma och jag var på loppisrunda på eftermiddagen, det var avslappnande, kul och fick mig på bättre humör. I kväll har jag bara slappat framför tv:n och haft det mysigt. I helgen kommer tjejerna hemifrån, det ser jag fram emot!

tisdag 16 november 2010

Sol!!

Äntligen har vi fått fint väder! Idag ska jag gå ut på en lång promenad, det tror jag att jag behöver! Här kommer en bild på axelvärmaren som jag stickade till Malin. Hon blev väldigt nöjd, och då är ju jag också nöjd:-)

måndag 15 november 2010

Från en regnig måndag i november

Igår hade vi en jättebra dag i Ullared! Jag köpte lite mer än jag hade tänkt, men jag hade kunnat köpa ännu mer! Tyvärr var jag tvungen att tänka på ekonomin... Det blev mycket julklappar och ett par klädesplagg till mig själv. Dörrmatta och glöggmuggar köpte jag också.














I dag har jag läst ut en av ungdomsböckerna som vi ska läsa den här kursen: "God natt mister Tom". Den var riktigt bra. Varm och härlig, men samtidigt lite hemsk. I morgon måste jag helst läsa ut "En ö i havet"
. Det är så roligt att läsa barn- och ungdomsböcker! I övrigt är jag just nu väldigt trött och less på det mesta. Det har regnat hela dagen. Jag vill att november ska ta slut!!

lördag 13 november 2010

Tråkiga, regniga november...

Vet egentligen inte vad jag ska skriva... I natt beger vi oss till Ullared! igen... Den här gången är det Lärarnas riksförbund som ordnar resan för oss studenter. Det kostar bara 50 kr för mig! Jag ska inte köpa så mycket, mest julklappar till Märta. Det ska bli jättekul att åka med Emma och jag behöver verkligen göra något! har varit hängig och hemma hela veckan. Har nog behövt vila, men det är inte bra att vara så mycket ensam. Man börjar tänka så mycket!

November är verkligen en tung månad. Igår och idag har det regnat och varit grått. Det är inte lätt att hålla uppe humöret direkt! Jag längtar tills man får ta fram julpyntet, det kan kanske pigga upp lite. Jag är sjukt trött, hela tiden. Jag är så avundsjuk på alla som åker utomlands just nu! det skulle inte vara helt fel med lite sol och värme nu...

torsdag 11 november 2010

Lite mer stickat!

Halsduk


Sjal

Mönster finns på Drops hemsida!

onsdag 10 november 2010

Ny telefon

Fick min nya mobiltelefon idag. Jag måste erkänna att jag tycker det är riktigt kul med nya tekniska grejer! Eller ja, just nu tycker jag nog att det är kul att köpa saker över huvud taget... Jag vill inte vara sån, men så länge inte min ekonomi blir alltför lidande så... Det är nog min last, att jag vill shoppa när livet känns lite tråkigt och ensamt. Men en telefon behövde jag verkligen! min gamla va jag tvungen att ladda hela natten och en stund på dagen för att kunna prata några samtal. Jag köpte inte en i-phone i alla fall utan det blev en billig liten sak.

Börjar bli skapligt rastlös nu när jag har varit hemma i tre dagar! Nu känner jag mig i alla fall piggare. I morrn blir det att läsa för hela slanten! ska läsa ut tre ganska tjocka ungdomsböcker på en vecka!

Annikas kycklingsoppa

Här kommer ett recept på en väldigt god och matig soppa. Fick receptet av min faster en gång. Jag brukar göra en stor sats och frysa in.2 kycklingfiléer
1 äpple
1 gul lök
1 msk curry
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 buljongtärningar (höns eller grönsaks)
1 krm socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl persilja

Strimla kycklingfiléerna och fräs dem. Kärna ur och skär äpplet i småbitar. Hacka löken. Fräs äpple och lök och tillsätt curryn. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt allt puttra en liten stund och smaka av.

tisdag 9 november 2010

Förkyld och rastlös


Jag är förkyld och har varit hemma idag. Börjar redan bli rastlös och skapligt trött på mig själv! Har spenderat största delen av dagen i soffan, antingen stickandes eller läsande. Shit! har så mycket att läsa i skolan just nu! Men därför är det extra skönt att ha lite annat att pyssla med mellan varven. Eftersom jag inte kan avslöja mina julklappar här har jag lagt ut en bild på mitt nya mobilfodral som jag gjorde idag. Superenkelt och kul att virka!

tisdag 2 november 2010

Ljuset i mitt liv

Är hemma idag. Skönt, men har fullt upp med att ändra det sista på rapporten och läsa inför nästa kursstart. Det är knappt så att man hinner njuta av att ha avklarat en kurs innan nästa tar fart. Men jag ser mycket fram emot det som kommer. Vi ska läsa en hel hög barnlitteratur.

Pratade nyss med en sjuk brorsdotter på telefon. Förhoppningsvis är hon frisk tills på torsdag när jag ska umgås med henne. Måste säga att det finns inget som värmer mitt hjärta mer än när jag får träffa och prata med henne! Idag sa hon i telefonen: "Pappa, tycker du om faster Anna?" Han svarade (så klart) ja. Hon säger sen: "Jag tycker också om faster Anna, jättemycket!" Det finns inget härligare än att höra något sånt!! Är lite fascinerad över hennes utvecklade språk. Plötsligt frågade hon mig: "Är det bra med dig Anna?" Haha! jag tror att hon tar efter oss vuxna en hel del:-) hon är verkligen en riktig glädjespridare min brorsdotter!